Ferie og sommertrening

Endelig sommerferie, første stopp er Gran Canaria, her pleier jeg å bli så mye bedre! Så jeg gleder meg stort!

I fjor var jeg her i 4 uker, og fra å slite med å gå i trapper, og gå noe særlig mer enn 500 meter, gikk jeg lange turer i fjellet og gikk i trappene uten å måtte ta pause.  Uten å ha verkende hofter og kramper i bena to dager etterpå! Det ble lettere å presse seg uten å få så vondt i kroppen etterpå.. Det var et fantastisk vendepunkt for meg :-) Tror den jevne varme temperaturen her er bra for kroppen min.

Det er ikke så motiverende å trene tungt når du vet du får verkende ben i lang tid etterpå.. Jeg gjør det likevel ofte, for jeg vet jeg må for at ikke kroppen skal bli svakere og forfalle. Men jeg har forståelse for de som ikke klarer å motivere seg for det, eller som er redd for at de gjør vondt verre. Jeg tror det er det som skal til for å holde meg på bena!

Stien på toppen av fjellet, nydelig utsikt alle veier
Stien på toppen av fjellet, nydelig utsikt alle veier

Så jeg har store ambisjoner om å jobbe opp formen her, uten å få så mange vondter etterpå.

Første dagen måtte jeg egentlig bare roe ned, sliten etter lang reise, pakket ut, gikk til stranden og ikke noe særlig mer.

Men i går bestemte jeg meg for å gå en rask tur opp til korset, et fjell bak oss som har et kors på toppen. Derfra kan man se hele argineguin og hele Amfi del mar. Flott utsiktspunkt og en passe lang tur. Men det er mye oppover og det liker ikke bena mine..

Men med epipen i bh`n og vann i hånden gikk jeg så svetten sprutet, og bena skalv..

Skjelvende ben på vei mot toppen, bare å bite tenna sammen å gå videre..
Skjelvende ben på vei mot toppen, bare å bite tenna sammen å gå videre..

Og kom til toppen på ca 25 minutter, da ble det værre å gå ned igjen.. Var skikkelig bratt, og med skjelvende ben gikk jeg sakte sakte rett ned.. Burde, i etterklokskapens lys, gått samme vei ned som opp, men det gjorde jeg ikke..

Står på toppen og gruer meg til nedturen..
Står på toppen og gruer meg til nedturen..

Kom meg til slutt ned og var strålende fornøyd med egen innsats. Gjorde mine morgenøvelser sammen med Sofie, og kjente meg klar for dagen.

Målet er å gå den turen mange ganger mens jeg er her nede, og kjenne at det blir lettere og lettere. Det gleder jeg meg til :-)

Så nå skal jeg bare ta en kopp te, sjekke jobbmail og komme meg i Mitchi treningsklærne og komme meg på tur.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *