Hjemmelaget druesaft uten noe mikkmakk

Saftpresse har ikke jeg, men saft kan enkelt lages likevel!

Har du ikke høstet bær eller druer enda er det nok på tide å sette i gang nå.

Frosten har kommet hit til Oslo. Vi var i Kragerø for to uker siden og høstet inn masse druer, de er jo litt sure å spise og stenene er ganske store i forhold til fruktkjøttet. Men det passer supert til saft.

Jacob 10 år, liker å lage ting på egenhånd, så han plukket og kokte, og smakte til og silte, men bare litt hjelp. Så her er Jacobs enkle slumpe saft oppskrift.

Masse deilige druer fra Kragerø

Bruk en stor gryte, tilsatt litt vann nederst i bunnen.

Kok opp vannet, og legg druene i. Trenger ikke rense druene bare legg stilker og klasene rett i gryten.

Legg på lokk og la det koke

Kok med lokk i ca 40 minutter eller til alle druene er sprukket og krympet sammen.

Så lite det ble etter koking, men mye saft i bunnen

Legg en sil over en annen gryte og hell over saft og druer, la det renne av seg i 1,5 time.

Kok opp igjen og smak forsiktig til med litt sukker. Vi liker saften ganske usøtet, men det er jo smak og behag! Hell den over på flasker sett på lokk og avkjøl. Holder ganske lenge i kjøleskap før den er åpnet. Når den er åpnet bør den nok drikkes i løpet av en uke, fortsatt oppbevart i kjøleskap.

Så fin naturlig farge

Deilig, uten tilsetningsstoffer, og ganske sunt også vil jeg tro :-)

VELBEKOMME

12 kommentarer

  1. Atle Eriksen

    Hei.
    Vi fikk masse modne druer i år. Kokte opp druene etter din oppskrift, gikk fra noen minutter og dermed kokte det over, med saft nedover og bak komfyren, utover golvet og kjøkkenbenken. En time med rengjøring og kokte videre i 45 minutter. Nå er det endelig på flasker, så reiser vi til Gran Canaria søndag morgen og har masse saft når vi er tilbake om 3-4 uker.

    Atle.

    1. Huffda, skikkelig kliss å vake bort. Godt det ble en del saft igjen dere kan nyte når dere kommer hjem.
      En smak av sommer utover høsten, kos dere i varmen :-)

  2. Etter en fin sommer var druer fra bekadalen {Libanon} overmoden rød til purpurfaget blei plukket og saft burde kanskje blitt til vin

    1. vibekesliv

      Åh så deilig, det høres godt ut. Hjemmelaget vin har jeg aldri testet, det hadde jo vært gøy å få til. Med egne druer fra Kragerø!

  3. Solveig Karlsen

    Nå forsøker jeg dette siden vi nå har fått mye druer i drivhusetspennende

    1. vibekesliv

      Så spennende :-) Deilig med egne druer, det er noe eget med det! Ble saften god?

  4. Runar Loevlie

    Hei og takk for oppskriften.
    Et lite råd, ikke bruk så mange utropstegn. Da virker det som om du skriver på messenger eller andre fora. Det virker litt «uerfarent», men saften din ble super(!).

    1. vibekesliv

      Takk Runar :-) He he, jeg er uerfaren, og ikke amatør på blogg. Dette er jo 6 år siden, men tar til meg tilbakemeldingen. Bra du likte saften.

  5. May Britt Hagen Rognstad

    Tusen takk for enkel oppskrift og godt forklart.
    Jeg har lagt saft av 10 liter druer, som gav 3 liter råsaft. Denne har jeg blandet ut med 3 liter vann. Totalt 6 liter væske er kokt opp igjen med 900 gr sukker (vi er heller ikke så glad i at det blir for søtt) og lurer da på om dette er nok sukker til at det skal være langtidsholdbart?
    (Flaskene er varmebehandlet i ovnen på 140˚C, og produktet skal lagres mørkt og kaldt)

    1. Beklager sent svar her, jeg tror ikke saften er veldig langtidsholdbar, men hvis den står kjørlig holder den nok en god stund. Jeg kan dessverre ikke nok om holdbarhet til å si hvor lenge dette holder. Vi satte den på kjølerom, og da var den like god hele vinnteren.

  6. Drikker den bar eller blandes den ut med vann?

    1. Hei Lillian, jeg blander den med vann. Liker saft litt svak, så her bruker jeg 2/3 vann, ig 1/3 saft :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *