Glutenfri banankake, saftig og god!

I dag hadde vi litt overmodne bananer liggende, og hva er vel bedre enn å lage en kake av dem?

Søt og saftig...
Søt og saftig…

Denne er enkel å lage, og er like god flere dager etterpå..  Legg den gjerne i kjøleskapet, så holder den en ukes tid..

Er bananene veldig søte og modne kan du kutte ned på sukkeret, for kaken blir søtet godt av bananene :-)

BANANKAKE

2 egg

1 dl sukker

2 modne bananer

2,5 dl smeltet smør

8 ss melk

6 dl glutenfritt mel

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis

Mos bananene godt og bland inn i eggedosisen

Bland inn smør og melk

Rør inn melet, og de andre tørre ingrediensene

Smør en brødform eller kle den i bakepapir, og hell røren over

Stekes i 45 minutter i 180 grader midt i ovnene

Godt, enkelt og kanskje ikke supersunt? Men nammenamm godt :-)

På en vanlig hverdag!

6 kommentarer

  1. LasseLur

    Takk for oppskrift :-)

    Appropåzz sunt og sundt: den dagen menigheten lærer seg at sunnhet dreier seg om kroppen og sinnet som helhet – da melder jeg meg inn i «klubben». Blir du glad av sjokkis’en, så nyt den – da har du bidratt til sinnets munterhet – og det er mentalt sunt :-D

    1. Veldig sant, det er helheten som gjelder! Er hjertens enig i det!

  2. Tusen takk for god oppskrift! Lagde denne i dag, brukte Semper grov mix. Lagde muffins, stekte i 15-20 minutter. Beste muffinsene vi noensinne har laget!

    1. vibekesliv

      Åh så bra :-) Jeg legger bare ut vel prøvde oppskrifter. Har kastet mange før jeg treffer. Selvfølgelig kan det variere med samme oppskrift, men veldig hyggelig at du likte disse :-)

  3. Henriette

    Hei! Hvilket mel bruker du? :-)

    1. vibekesliv

      Hei, jeg bruker ofte schær sitt mel. synes det fungerer best, men bruker litt forskjellige ferdig blaandinger. Toro sine lyse fungerer veldig godt synes jeg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *