Supergod glutenfri pizzabunn

Jeg har laget mange glutenfrie pizzaer, men denne oppskriften er desidert best!Hva er vel bedre enn en skikkelig god pizzabunn, sprø, tynn og luftig?

Jeg har prøvd meg frem på den glutenfrie pizzafronten, og mange har vært gode, men denne er den beste jeg har laget!

Mannen min pleier å ville ha vanlig pizzabunn, så ofte lager jeg to deiger, en med og en uten gluten. Men denne pizzabunnen var alle i tvil om egentlig var glutenfri?

De kjente ikke noe forskjell!

pizzastj

PIZZABUNN

1 pose Toro fin

1/2 pk tørrgjør

4 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

1 matskje fiberhusk

Rør sammen vann, gjær og fiberhusk

tilsett olje, salt og melet

Bland godt i kjøkkenmaskin, la den heve i ca 10 minutter.

Rull tynnt ut på bakepapir som er smurt med litt olivenolje, legg på alle ingredienser, tynt lag med saus, ellers blir bunnen bløt!

Inn i ovnene på 225 grader i ca 15-20 minutter, over og undervarme, sjekk at bunnen er sprø før du tar den ut!

7 kommentarer

 1. Line Skotte

  Dette er en kjempegod pizzabunn. Den beste jeg har prøvd hittil. Blir det litt i overskudd holder den godt i kjøleskapet en stund.

  1. Så hyggelig å høre Line. Jeg prøver ofte litt forskjellig for å gjøre den sprø og god. Takk for hyggelig tilbakemelding :-)

 2. Inger Cecilie

  For én gangs skyld var reklamen helt korrekt: Virkelig supergod!!

  Prøvde denne i kveld sammen med en venninne, som laget vanlig hvetebunn, og jammen tror jeg hun likte min bedre.

  Denne går rett i oppskriftsboken! Med forslag til varianter som friske urter eller puré av soltørkede tomater i deigen, eller kanskje cheese crust med cheddar?

  (PS: «For én gangs skyld» henspiller på reklame for preprosesserte produkter under pari, ikke din blogg. Oppskriftene dine ser riktig lekre ut, så skal ta turen hit igjen!)

  1. Tusen takl, vi tester og prøver ogfeiler. Hele familien likte denne bunnen også, ikke bare han med cøliaki .
   Hyggelig at din likte den og la igjen en hilsen. Takk igjen.

 3. Heisann,har så lyst til å prøve denne deigen,men hva heter den melblandingen.Bare toro fin?
  Virker som du vet det med glutenfritt,for meg er dette nytt.Men må legge om kosten pga barnet mitt.Men ser at de fleste blandingene innehilder maisstivelse,legen sa jeg måtte prøve å holde meg unna det,fordi mais var genmanipolert.Så det bir ektra vanskelig føler.Noen tips fra deg? Svar mottas med stooor takknemlighet.

  1. Hei :-) Har aldri hørt noe om å holde seg borte fra maisstivelse? Så det kan jeg dessverre ikke ha noen mening om. Men melblandinger har jeg brukt mye, det er jo deilig at det er ferdig blandet. Gjør det lettere for oss som skal lage glutenfritt. Jeg bruker mye Schær sine melblandinger her i Spania, de synes jeg fungerer bra. Hjemme i Norge har jeg brukt litt forskjellig. Både Toro sin og schær sin passer til pizza. Pass på at du tar den blandingen som skal være for pizza, brød og ikke den til kaker. Send meg gjerne en mail på vibeke@yogaevent.no hvis du lurer på noe mer :-) Lykke til med et glutenfritt liv, det er ikke så vanskelig når du kommer inn i det!

  2. Og du kan gjerne bruke toro grov til pizzabunn :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *