Glutenfri Panzanella salat à la Jacob

Ingenting er bedre enn når skoleoppgaven blir middag :-)

Jacob hadde oppgave å servere middag til familien sin. Fin oppgave synes jeg, og heldig for ham at vi ikke er alle mann alle, dvs 9 stykker! Men bare 2 :-)

Så han lagde panzanella salat uten gluten så klart, og det ble dobbelt så mye som vi klarte å spise, så dette er oppskrift til 4 personer.

(teksten er klippet rett ut fra oppgaven hans, derfor i jeg form )

Panzanella salat til 4 personer

150 gram glutenfri pastaskruer

2 kyllingfileter

6 skiver glutenfri loff

20 cherry tomater

250 gram mosarella

½ rødløk

Litt frisk basilikum til pynt

Litt pesto til pastaen

Olivenolje til loffskivene

½ sitron til dressing.

Her hadde jeg Kyllingfilet som jeg stekte i panne med kanarikrydder, så delte jeg den opp i små biter.

Jeg kokte glutenfrie pastaskruer, og blandet inn pesto mens de fortsatt var varme, da fordeler pestoen seg i pastaen uten å klumpe seg sammen.

Så lagde jeg terninger av glutenfrie loffskiver, blandet inn olivenolje og salt og peper. Lot det trekke litt før jeg puttet det i ovnen i et ildfast fat. Inn i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader, varmluft. Rørte litt rundt underveis. Da ble det sprø og gode krutonger.

Så delte jeg cherrytomatene i to, kuttet løken i små biter, og blandet alt (bortsett fra loffen) i en stor bolle med mosarellakulene. Helte over sitronsaften, og blandet forsiktig sammen.

Grunnen til at jeg ikke blandet inn krutongene med en gang er at de blir fort bløte hvis du blander dem inn med resten. Derfor la jeg den på rett før servering.

Takk Jacob for at jeg fikk dele oppskriften din.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *