Glutenfrie protein scones

Ferske, gode og raske frokost eller lunsj scones!

I dag menglet jeg brød til lunsj, helt tomt i huset. Da er det greit å ha litt ingredienser som kan brukes til å lage disse super enkle sconesene. Det var litt slump, men de ble veldig gode. Så gode at jeg tenker det er lurt å dele dem med deg :-)

Du trenger til ca 20 scones

4 dl mel (gjerne grovt glutenfritt)

3 dl Blå jytte mel

2 dl havregryn

1 ts salt

1 ss bakepulver

3 egg

5 dl melk (jeg brukte mandelmelk)

sesamfrø og solsikkefrø til pynt

Sett ovnen på 250 grader

Bland alt det tørre sammen, og bland egg og melk sammen før du rører det våte inn.

Røren skal være litt klissete, så du bruker to skjeer til å legge røren på stekeplaten med bakepapir. Legg dem med litt avstand, for de kan renne litt utover. Alt ettersom hvor bløt røren er. De skal helst holde formen når du legger dem på platen.

Hvis røren blir for tørr tar du bare litt mer melk i, det er litt vanskelig å tilpasse mengden melk helt, for det er ofte forskjell på melet du bruker om røren blir tørr eller våt.

Stekes i 20 minutter midt i ovnen, med over og under varme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *