Chia og havregrøt med bær

Morgenmat er overvurdert spør du meg!

Eller frokost da..

Jeg er ikke noe frokost menneske, klarer ikke noe annet enn en kopp te om morgenen. Te MÅ jeg ha før jeg gjør noe annet. Har prøvd mange ganger å spise frokost når jeg står opp, men klarer det aldri. Det vokser i munnen.

Jeg blir sulten en time eller to etter jeg våkner, og da er det greit å ha noe som er enkelt å lage eller å ta med seg som matpakke. Ellers er det lett å spise noe usunt, eller bare leve på kaffe.. Og det er heller ikke bra!

Så denne frokosten kan du ta med deg og spise når du blir sulten, eller spise med en gang hvis du er et frokostmenneske.

Chiagrøten kan du lage klar kvelden i forveien og la stå i kjøleskapet.

Sånn lager jeg den:

2,5 dl mandelmelk uten sukker

2 ss chiafrø

Rist godt eller rør rundt i den så den ikke blir som en klump nederst.

Dagen etter tar jeg den ut, varmer den opp i en gryte og tilsetter:

2 ss havregryn (eller 3 ss hvis du synes den blir for tynn)

Koker opp, og tilsetter:

1 håndfull frosne skogsbær

Rør rundt og hell i en smoothiebeholder. Ta med en skje hvis du tar denne frokosten med på skole eller jobb.

I love it!

Shanti bryr seg ikke, men hun er en liten prinsesse som liker seg best i godstolen med en pute under stumpen :-)

2 kommentarer

  1. Jon Alshus

    Hei Vibeke ! Jeg lovet deg min egen oppskrift på Chia pudding. Den er vel litt enklere å lage men er nok ikke glutenfri. Det som er litt spesielt med Chiafrø er at du ikke skal spise mer enn ca 15 gram om dagen. Det tilsvarer ca en spisesje. De fleste oppskrifter som publiseres inneholder oftest det dobbelte av anbefalt mengde pr dag. Min oppskrift er til to porsjoner, dvs for to dager.

    Ta frem en bolle og sett den på en kjøkkenvekt. Nullstill vekten og mål opp 200 g bringebær Kesam. Deretter 30 g chiafrø, 30 gram lettkokte havregryn og 160 g melk. Rør sammen. Det blir veldig tynnflytende og ser ikke godt ut. Hell opp i to små glass (gjerne med en tynt lag godt syltetløy nederst hvis du vil ha litt ekstra søtsmak). Sett i kjøleskapet og ta ut dagen etter. Det andre glasset tar du neste dag. Chiafrøene har svellet og det blir en fløyelsmyk søt deilig pudding. Legg gjerne noen frosne bær på toppen, skru på lokket, før du fyker av gårde.. Smaker bare helt; Kjempemessig!

    1. vibekesliv

      Tusen takk Jon :-) Denne settes i kjøleskap i dag, og deles i morgen med mine lesere! Ha en strålende jul, så sees vi på nyåret.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *