Luftige glutenfrie skoleboller

Dette er nok den beste oppskriften på glutenfrie skoleboller vi har prøvd

Dette er nå ny favoritt oppskrift!

Den er funnet HER men jeg har endret den litt, og det var veldig vellykket!

Til ca 10 boller trenger du:

3 dl vaniljekesam

3 dl varmt vann

2 ss fiberhusk

50 gram pizzagjær


500 gram lyst glutenfritt mel, jeg brukte schær finbakst

5 ss flytende smør

0,5 ts salt

1,5 dl sukker

1 ts kardemomme


Bland sammen kesam, vann, fiberhusk og tørrgjær- bland i kjøkkenmaskin i 2 minutter

Så blander du sammen det tørre, mel, sukker, salt og kardemomme, bland inn i det våte, og til slutt blander du inn smør

Rør i ca 5 minutter, til deigen løsner fra kanten av bollen.

Legg over plastfolie og sett på et lunt sted. Gjerne et gulv med varmekabler. La det heve i ca 45 minutter.

Når du lager bollene, prøv å ikke kna deigen noe særlig. Ta en stor skje som du dypper i litt varmt vann.

Legg bollene på brett med bakepapir. Fukt hendene med olje eller flytende smør og form forsiktig bollene runde.

La det heve i ca 20 minutter.

Lag et hull i midten av bollene, klem en fuktig skje i midten v bollen, og klem ut ca en ss vaniljekrem i hullet.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 12-15 minutter

Lag melis og vannglasur, og hell rundt vaniljekremen og dryss over kokos.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *