Superenkle glutenfrie knekkebrød

1 juledag lagde jeg mine superenkle knekkebrød, her er oppskriften!Hjemmelagde knekkebrød er ikke bare sunt, det er enkelt og kjempegodt!

Jeg lager stort sett på slump, men kan gi deg ca mål for oppskriften. Så er det bare å variere mengde på de forskjellige frøene etter hva du liker best. Jeg er veldig glad i sesamfrø, så de får en stor plass i mine knekkebrød, de gjør dem lette og luftige.

Dekorativt :-)
Dekorativt :-)

Havregryn er det som binder det hele sammen, noen bruker nøtter, men siden jeg ikke tåler nøtter er de uten det i min oppskrift.

Oppskrift:

1 kopp linfrø

1 kopp solsikkefrø

1 kopp gresskarkjerner

2 kopper sesamfrø

2 kopper glutenfri havregryn

kokende vann til røren blir passe seig, vanskelig å gi mål, kok opp vann og hell over frøene, havregryn vil bli klebrig etter en liten stund og da heller du litt mer over. La det stå ca 30 minutter og sjekk om du må tilføre mer. Da lar du det bare stå litt før du smører det utover steke brettet med bakepapir. Klem det tynt utover så jevnt som mulig. Tykk det sammen så det henger godt sammen.

Stek i 10 minutter på varmluft 200 grader

Ta ut brettene og skjær dem i firkanter med pizzarulle

Sett dem inn igjen, stek i ca 30 minutter, ta dem ut og sjekk om de er tørre nok til å legges over på en rist, hvis ikke lar du dem vente  ovnen 10 minutter til.

Legg knekkebrødene på rist og inn i ovnen til de er ferdig stekt, ca 10- 15 minutter.

musli4

Tar litt tid, men er absolutt verdt det!

7 kommentarer

 1. Hei, tenkte jeg skulle prøve å lage disse i dag. Blir det 1 eller 2 brett?
  Vet du sånn ca. hva du bruker av vann i forhold til kopper?

  1. vibekesliv

   Beklager sent svar, litt treg med bloggen i det siste. Det blir minst 2 brett. Prøvde du dem? Gikk det fint?

 2. Rosa Laurendz

  Hei :) Prøvde oppskriften din, og ble supre. Så enkelt å lage. Etter et mislykket forsøk etter en oppskrift med mais- og rismel i, så ble disse her som jeg ville ha de. Tok i litt salt og olivenolje:)

 3. Hei Vibeke Jeg laga disse knekkebrødene i går og de ble så gode. De kan virkelig anbefales!! Jeg har delt oppskriften din her med flere jeg kjenner og reblogger den hos meg ❤️

  1. vibekesliv

   Åh så hyggelig :-) Del gjerne videre også, takk for det. Jeg prøver å alltid ha hjemmelagde knekkebrød i skuffen, da er det mye lettere å momse noe sunt enn å ta noe usunt. Ha en fin dag, jeg skal titte innom bloggen din :-)

 4. Disse er superenkle og supergode så tusen takk. Har litt forskjellig krydder i jeg. Ungene liker de kjempegodt.

  1. vibekesliv

   Så flott, dette er hele vår families favoritt også :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *